News


July 21, 2022 Community // Bier en blockchain

‘Bier en blockchain.’ Dat moet even uitgelegd worden. En dat doen we graag, want deze kwestie raakt volledig de kern van Meet Berlage. Namelijk zoals wij zeggen “Hosting Entrepreneurial Minds”.

Daarvoor gaan we een goed aantal jaartjes terug de tijd in, toen blockchain-pionier Henk van Cann bij ons neerstreek en met regelmaat aanwezig was, waardoor hij al snel wat enthousiastelingen om zich heen verzamelde en de groep ‘BlockDAM’ ontstond. Met oer-figuren zoals Hans Geldof, Bart Bloemers, Bart van Maarseveen, John van Meer, Maarten Smakman en Robert van Kleef.
De woensdag werd hun vaste dag en de groep werd groter en groter. Met vaste mensen, maar ook met eenmalige bezoekjes van mensen ver over de grens ‘die in de buurt waren’. Een ding was al snel duidelijk: bij BlockDAM bruist het! Geanimeerd, gretig, vrolijk, vurig, inhoudelijk, relaxed, open, levendig… Merkbaar was en is dat ze met elkaar op avontuur zijn. Samen nieuw terrein ontdekken. Dáár gaat het om, en die sfeer is heerlijk en geven we graag plek.
En dus alles blockchain-georiënteerd. Vooral wanneer het onder het kopje ‘decentraal’ geplaatst kan worden, zijn ze happy.

De open coworking sessies leiden ook echt tot dingen, nieuwe initiatieven, waarvan we recent een schitterend voorbeeld hebben meegemaakt. In de Beurs van Berlage was er een reusachtig evenement, 'Devconnect', waarbij alles en iedereen - wereldwijd - rond Ethereum bij elkaar kwam. BlockDAM was er ook. En wat hadden ze de laatste dag van die week in petto? Bij ons in het café de lancering van hun eigen bier ‘Copernicus’! Een doordrinkbare IPA, natuurlijk met een decentrale constructie. Geweldig. Lees daar via onderstaande knop meer over!
Proost op de mensen van BlockDAM!