Ons verhaal


Meet Berlage
Meet Berlage
Meet Berlage
Meet Berlage

 

Hosting entrepreneurial minds

Bij Meet Berlage bieden we plek aan 'entrepreneurial minds'. Of het nu is voor een congres, seminar, workshop, training, hackaton of vergadering, voor een feestje, borrel, lezing of concert of voor een werkplek of kantoor: heb je een ondernemend karakter en hou je van reuring, dan voel je je bij ons op je plek! En hoe kan het ook anders? Want als onderdeel van het internationale netwerk van Seats2meet-locaties staan ontmoeten, verbinden en kennis delen bij ons centraal. En als trotse gebruiker van de kantoren van de voormalige effectenbeurs in de Beurs van Berlage lopen we in de voetsporen van de ondernemende effectenhandelaren van weleer. Én zijn we erfgenaam van het gedachtegoed van waaruit Berlage ooit zijn Beurs ontwierp.


Gemeenschapshuis

Zijn naam is gevallen: H.P. Berlage. Het beursgebouw waarvan wij een deel in gebruik hebben is zijn ontwerp en draagt daarom zijn naam. Amsterdam met zijn rijke handelsgeschiedenis was ooit de plek waar de eerste beurs ter wereld verscheen. Aan het eind van de 19e eeuw, in een periode van industrialisatie en economische groei, was de stad toe aan een nieuw beursgebouw, het derde in de geschiedenis. En Berlage won de prijsvraag om dit te mogen ontwerpen. In 1903 werd de Beurs van Berlage geopend met naast ‘onze’ effectenbeurs, een goederenbeurs, graanbeurs en schippersbeurs. Maar naar de overtuiging van Berlage en de kunstenaars die hij bij de realisatie van de beurs betrokken had, zouden die beurzen geen lang leven beschoren zijn. Vanuit hun socialistische perspectief zou het beursbedrijf overbodig worden. En het beursgebouw zou dan kunnen dienen als een groot gemeenschapshuis, geïnspireerd op de oude Italiaanse stadhuizen. De Beurs als toekomstig 'palazzo pubblico', "eerlijk gezegd heb ik mij het altijd in diepste gedachte en verlangen als zóó gekoesterd, ontwikkeld en gedacht", aldus Berlage.


Sociaal kapitaal

Net als in de dagen van Berlage, leven we in een tijd van grote veranderingen: sociaal, economisch, technologisch, klimatologisch en politiek. Oude structuren en verhoudingen voldoen vaak niet meer. De tijd vraagt om nieuwe vormen van werken en ontwikkelen en dat willen we bij Seats2meet faciliteren. Daarom kun je makkelijk online zelf een ruimte bij ons boeken, hanteren we daarbij tarieven per stoel per uur, kun je zelf online tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren en zijn een deel van de werkplekken bij ons gratis. Gratis? Nou ja, niet helemaal gratis, je betaalt met sociaal kapitaal ofwel door het delen van je kennis, ervaring en netwerk met andere coworkers. Op locatie maar ook virtueel. Want met je account bij Seats2meet krijg je toegang tot een ecosysteem met tienduizenden entrepreneurial minds, waar ook ter wereld. En kom je bij ons voor een vergadering, training of ander soort evenement, dan krijg je ook toegang tot dit ecosysteem.


Sfeer

Je merkt het direct wanneer je binnenkomt: bij ons hangt er een prettige, enthousiaste sfeer van bedrijvigheid. Zelfstandigen die gedreven hun eigen zaak aan het opbouwen zijn, groepen mensen die zich buigen over een gemeenschappelijke vraagstelling, leergierige cursisten, internationale gezelschappen die voor een meerdaagse conferentie rondstappen, en ga zo maar door. Met de Noteerzaal, onze foyer op de begane grond waar vroeger de aandelenkoersen werden genoteerd, als bruisend hart en ontmoetingsplek. Hier wordt je verwelkomd door ons gastvrije, informele team. En hier serveert onze barista je de beste koffies en lekkerste zelfgebakken heerlijkheden. Waar wacht je op?